Excel-funktioiden kääntäminen suomesta englanniksi ja toisin päin

Käytätkö Exceliä? Oletko joskus tuskaillut sen kanssa, että löydät netistä hyvän englanninkielisen ohjeen jonkun asian tekemiseksi, mutta et tiedä mitä siinä olevat kaavat ovat suomenkielisessä Excelissä? Minä olen, monesti. Tein joskus kauan sitten omaksi avukseni jopa Excel-taulukon, joka kääntää VBA-makron avulla kaavat paikallisesta kielestä, esim. suomesta, englanniksi. (Jos kiinnostaa, voit ladata tuon taulukon tästä linkistä: https://fiksufirma.fi/wp-content/uploads/2021/06/translateformula.xls). Vasta äskettäin törmäsin Excelin lisäosaan, jolla kääntäminen onnistuu helposti. Jos haluat itse sen käyttöön, lue seuraavasta ohjeet käyttöönottoon.

Mutta ensiksi, mitä hyötyä funktioiden kääntämisestä on? Ehkä suurin hyöty on ohjeiden löytäminen netistä. Netissä olevista Excel-opastuksista vain murto-osa on suomeksi. Usein, kun yrittää etsiä keinoa jonkin asian tekemiseksi, ratkaisu löytyy parhaiten kun etsii englanniksi. Kun sopivan ohjeen sitten löytää, ja pitäisi käyttää siinä mainittuja kaavoja, tuleekin ongelma: mitä ne kaavat ovat suomenkielisessä Excelissä?

Ratkaisu tähän on Excelin Functions Translator -lisäosa. Kun olet asentanut lisäosan, se löytyy Excelin työkaluriviltä. En tiedä milloin tuo lisäosa on tehty, enkä tiedä kuinka kauan olen tuskaillut kaavojen suomenkielisen vastineen arvailussa aivan turhaan, mutta nyt ongelma on joka tapauksessa ratkaistu.

Functions Translator on ilmainen lisäosa ja se löytyy Excelin lisäosakaupasta. Minun Excel-versiossani (Excel for Microsoft 365) kauppa löytyy Lisää-välilehdeltä Hae apuohjelmia -nappulasta. Katso ohjeet asentamiseen täältä.

Haluatko tietää heti kun julkaisen uuden artikkelin tai keksin hyödyllisen vinkin?
Tule mukaan postilistalle ja vähennä yrittäjäahdistustasi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *